Cederträprodukter

CEDERTRÄ-PRODUKTER


Hängsmycke i cederträ

Hängsmycke av cederträ. Diameter 3-4 cm.

Litet hängsmycke som är idealist att bära under kläderna. Cederträ sägs magasinera energi från kosmos och ge ut den till den som kommer i kontakt med dess energi och som behöver den. Cederträprodukter har en helande energi och en bit cederträ kan också desinfiera och skydda mot all slags ohyra, t ex mal. En människa som bär på en bit av ett cederträ sägs i Anastasiaböckerna och den gamla folkmedicinen bli starkare och friskare och få mer motstånd mot sjukdomar. Hängsmycket härstammar från en sibirisk ceder, inte från en klingande ceder - sådana verkar vara mycket sällsynta.

Pris 140 kr

 
Eterisk olja av Cederträ

Essens av cederträdets barr. Eteriska oljor används i aromaterapi, som doftolja i aromalampor och aromabad i badkar. Även som aromabad i badhus oh bastu. Ger en härlig doft. Kommer att tänka på Vladimirs beskrivning av Anastasias lya. När Vladimir först kom dit hade hon satt upp cederkvistar på väggarna. Det luktade så friskt och var så lätt att andas. Utmärkt för att friska upp luften i hemmet t ex i en aromalampa. Härligt!!

Pris 140 kr 

Postens porto 30 kr tillkommer. 

Cederolja - ren olja Nu ren olja från Novosibirsk.


Oljan kan användas både vid matlagning och som helande olja utvärtes eller invärtes. En liten tesked per dag ger kraft och genom sin höga halt av fettsyra samt vitamin E stödjer oljan kampen mot cellförändrande fria radikaler. Cederoljan stärker även immunförsvaret och hjälper kroppen att motverka kolesterol. Som förebyggande kan man ta en liten sked olja 30 -60 minuter innan måltid som en kur på 40-60 dagar.

Oljan är ett mycket värdefullt näringsmedel och sägs överträffa alla andra oljor. Den förbättrar blodet, motverkar blodbrist och tuberkulos, mycket rikt på magnesium. Vetenskapligt säger man "Endast i cederolja från Sibirien finns ett innehåll av nyttiga aminosyror (19) och vitaminer i en sådan koncentration att den på ett idealist sätt kan stabilisera organismen och hela från alla slags sjukdomar. Kroppen tar lätt upp oljan och har praktiskt inga biverkningar.


För mycket länge sedan började man utvinna olja från cedernötter i Ural och Sibirien. Sedan urminnes tider har man där livnärt sig på cederträdets nötter och pressat dem till olja. Detta har varit ett nödvändigt tillskott till landsbygdens befolkning, vilka ofta var mycket fattiga och livnärde sig på det som skogarna kunde erbjuda som frukter, bär och svampar.


Cederolja har använts i helande syfte av Sibiriska statliga medicinska universitet, forskningsinstitutet för helande och psykoterapi i Tomsk. Helande genom behandling med cederolja har dokumenterats mot magkatarr, mot elakartade sår i magen och tolvfingertarmen även patienter som har opererats mot magcancer. Psykopatologiska sjukdomar som ovanlig trötthet, inskränkt arbetsförmåga, sömnlöshet, nervsammanbrott och huvudvärk. Helande kunde uppnås i alla de olika fallen.


Oljan innehåller 19 aminosyror, av vilka 70% är oersättliga. Vitamininnehållet i oljan t ex vitamin A ger god tillväxt, normaliserar aktiviteten i nervsystemet, förbättrar blodsammansättningen och verkar även utvändigt på huden. Cederolja innehåller även vitamin F, vilken är tre gånger högre än preparat som Vitamin F, vilken framställs av fiskolja. Denna bidrar till att sänka kolesterol i blodet och bidrager till att skydda mot avlagringar i kärlväggarna. 

Framställningen av olja sker med den bästa kvalité cedernötter och genom ett skonsamt kallpress- förfarande. Oljan får inte komma i kontakt med metall och på detta sätt kan energin, vitaminerna och spårelementen bibehållas. Inga konserverings- eller tillsatsämnen har tillförts. Oljan framställs på ett traditionellt sätt och efter anvisningar av Anastasia och hennes förfäder. Använd gärna en plastsked eller träsked när du tar oljan.


Pris 350 kr


Cedernötter 100 gram

Cedernötter av finaste kvalité. Ät dem direkt, rosta dem eller använd i matlagning. Cedernötter hör till de nötter som har de högsta näringsvärdena och helande-egenskaperna. I Anastasia berättar Megré om fysisk och psykisk styrka hos män som Rasputin, vilken blivit uppfödd på sibiriska cedernötter. Liksom oljan innehåller nötterna höga halter av fettsyra samt vitamin E, B och D och är ett bra stöd i kampen mot cellförändrande fria radikaler. Cederoljan stärker även immunförsvaret och hjälper kroppen att motverka kolesterol.

Verkar även stödja sköldkörteln.

Pris 75 kr 

Postens porto 45 kr tillkommer Cedernötter 300 gram


Cedernötter av finaste kvalité. Ät dem direkt , rosta dem eller använd i matlagning. Cedernötter hör till de nötter som har de högsta näringsvärdena och helande-egenskaperna. I Anastasia berättar Megré om fysisk och psykisk styrka hos män som Rasputin, vilken blivit uppfödd på sibiriska cedernötter. Liksom oljan innehåller nötterna höga halter av fettsyra samt vitamin E, B och D och är ett bra stöd i kampen mot cellförändrande fria radikaler. Cederoljan stärker även immunförsvaret och hjälper kroppen att motverka kolesterol.

Verkar även stödja sköldkörteln.

Pris 225 kr

Postens porto 60 kr tillkommer.


Cedernötter 500 gram


Cedernötter av finaste kvalité. Ät dem direkt , rosta dem eller använd i matlagning. Cedernötter hör till de nötter som har de högsta näringsvärdena och helande-egenskaperna. I Anastasia berättar Megré om fysisk och psykisk styrka hos män som Rasputin, vilken blivit uppfödd på sibiriska cedernötter. Liksom oljan innehåller nötterna höga halter av fettsyra samt vitamin E, B och D och är ett bra stöd i kampen mot cellförändrande fria radikaler. Cederoljan stärker även immunförsvaret och hjälper kroppen att motverka kolesterol.

Verkar även stödja sköldkörteln.

Pris 350 kr

Postens porto 90 kr tillkommer.Cederflingor 100 gram


Blanda i frukostflingor eller på gröten.

Cederflingor går utmärkt att mixa med vatten till cedermjölk. Mycket god smak och kan användas av dem som inte tål mjölkprodukter eller är känslig för mjölk. ser ut som cedernötter fast lite mer krossade


Tillfälligt slut


Cederflingor 300 gram


Blanda i frukostflingor eller på gröten.

Cederflingor går utmärkt att mixa med vatten till cedermjölk. Mycket god smak och kan användas av dem som inte tål mjölkprodukter eller är känslig för mjölk. 

Pris 150 kr 

Tyvärr tillfälligt slutTandkräm av Cederträ

Regelbunden användning av Kedra tandkräm stärker tandköttet, tänderna och ger en frisk andedräkt. Genom en speciell metod med cederträ-mjöl och skal förhöjer man verkan av tandborstningen.

Innehållsförtecking: Demineraliserat vatten, Glyzerin, Carboxymethylzellulosa, cederolja, cederbalsam.

Pris 85 kr

Postens porto 75 kr tillkommer
Cederkottar med frön


Cederträkottarna innehåller cederträfrön. Det sitter ungefär 90-100 frön i varje kotte. Det är inte så lätt att odla den Sibiriska Cedern i varmare klimat men vi tror att det borde gå bra i Sverige. Vi har något som kallas Cembratall här vilken är besläktad med Sibirisk Ceder men vi har inte sett att den finns att köpa i Sverige. Man rekommenderar en viss procedur för planteringen av Cedern. Skickar med info om hur man planterar.


1. Ta ur fröna från kotten.


2. Lägg i vatten, tomma frön stiger upp till ytan.


3. De användbara fröna torkas och läggs i lite papper.


4. Lägg in paketet längst ner i kylskåpet, kallt men ska inte frysas in.


5. Bevaras 2 månader i kylskåpet för att fröerna lättare ska gro.


6. En dag innan planteringen tar man ut dem från kylskåpet.


7. Planteras helst inomhus.


Pris 80 kr

Porto 15 kr tillkommer
”Låt varje innevånare i den stora staden få en liten cedernöt från en kådig kotte, stoppa den i munnen och håll inne dess saliv. Sedan ska man plantera denna lilla nöten hemma i en liten kruka och vattna den varje dag. Innan man vattnar ska man stoppa sitt finger i vattnet och vara vid gott humör. Man ska själv vara godmodig och önska allt gott och Guds medvetande till sig själv, till sina ättlingar och sina barn. Och man ska göra detta varje dag.

När ett skott stiger upp kan man ha en tyst konversation om sina innersta tankar, vad som är mest värdefullt. På en solig dag när det inte fryser på natten ska man sätta ut krukan med skottet ute bland de andra plantorna. Låt det få kontakt med stjärnorna, månen och solen, uppleva regnet, vinden och andeväsen i gräset som växer i närheten, för att sedan återvända hem igen till sina vänner och föräldrar. Detta kan göras många gånger, när helst det finns tid och önskan.

Skottet kommer att växa upp. Trots allt lever ett cederträd mer än 1500 år och våra ättlingar ska låta nya cederträd berätta om själen, som skolade dem. När den har växt till 30 centimeter i hemmet kan skottet planteras i jorden tidigt på våren. Låt stadens myndigheter för varje planta upplåta en kvadratmeter mark, till varje person som inte har egen mark. Plantorna skall planteras i utkanten av staden, på flodstränder eller längs vägar, mellan hus och i mitten av vildvuxna platser. Låt människorna beskydda sina egna plantor och hjälpa varandra. I århundraden ska människor komma till denna stad från hela världen för att se dem, för att röra vid dessa heliga föremål och utbyta några ord med dess lyckliga folk.